HOME FOTO'S HET HUIS LIGGING OMGEVING TARIEVEN LINKS E-mail

 

De Omgeving:

 


 

 

...(Klik op een foto voor een grotere afbeelding)

 

Hieronder vindt u slechts een kleine greep uit de verschillende dingen die er te beleven vallen, voor verdere toeristische informatie kan u ook steeds terecht op
www.lacharente.com

 

Angoulème is de hoofdstad van de Charente. In het noorden overwegend agrarisch maar in het westen veel wijgaarden waar de druiven worden gebruikt voor het distilleren van Cognac. Een departement met ruim 400 Romaanse kerken uit de 12e tot 13 eeuw, veel musea en diverse historische kastelen.

Poitou - Charente is een regio die ten zuiden van de Loirestreek ligt. De regio is gezegend met een gevarieerd landschap. Heuvels, bossen, veel water, moeras, stranden, (schier)eilanden en zelfs polders.

Het klimaat is er over het algemeen goed, de warme golfstroom zorgt in deze streek voor een klimaat met aangename temperaturen en uitzonderlijk veel zon. Sterker nog met gemiddeld 2250, soms zelfs 2500 zonuren per jaar is het een heel zonnig gebied in het westen van Frankrijk.

 

Wandelen,fietsen en toeren

De Charente- Limousine is de ideale plaats voor wandelaars en fietsers. Maar het is ook aan te bevelen voor de mountinbikers ( alle niveaus ).
Er zijn vele uitgezette wandel en fietsroutes. Het glooiende en heuvelachtige landschap "en campagne" laat zich door zowel de beginnend amateur als wel door de prof bedwingen. De routes leiden langs vele authentieke Gallo-romeinse dorpjes, dwars door de weilanden en langs riviertjes. U rijdt door een schitterend gebied vol afwisseling. U kan fietsen huren op 3 km van de accomodatie in bar, restaurant 'La Cassotte' Le Bourg te Nieuill. 

   
   
   

Velo Rail

Een apart idee om te doen: vertrek van Roumazieres- Manot (15- 18 km) gelegen op 5 km van de accommodatie of vertrek van Confolens- Manot per 5 persoons fietstreintje en u vindt een mooie manier om te genieten van deze prachtige omgeving. U fietst op de oude treinroute in uw eigen tempo. Meer info kunt u vinden op www.velorail16.com

 
   
   

Golf in St Junien (op 30 km)

In het vriendelijke heuvellandschap van de Limousin niet ver van de stad Limoges, bevindt zich op een uitgestrekt landgoed van 80 ha. een mooie 18 holes baan.

Landelijk gelegen in een prachtige natuur kent 'Golf de St. Junien' uitdagende waterpartijen, uitstekende greens en lastige hellingen, kortom hier is het voortreffelijk spelen.

U hoeft geen lid te zijn om te leren slaan, of als een professioneel te kunnen spelen. Voor een kleine vergoeding huurt u de benodigde spullen. En de beheerders spreken Nederlands.

www.golfdesaintjunien.com

 
   
   

Vissen

De rivieren en de meren zoals Lac de Lavaud (400 ha.) en Lac de Mas Chaban lenen zich uitstekend voor de visvangst. Een verplichte 'carte de pêche' alsook een 'vignette halieutique' zijn verplicht voor de 2 meren. De kruidenierswinkel die gelegen is Le Bourg te Massignac is de beheerder van de 'carte de peche' en die kunt u hier aanschaffen.

   
Rotsklimmen   Klauteren
Zoekt u uitdagingen? Ten zuiden van Angoulême bij de 'vallée des eau claires' kunt u rots klimmen. En bij Champagne Mouton kunt u zelfs een viaduct beklimmen.
 
     
     

La vallée des singes ( De Apenvallei )

Zeker een bezoekje waard is 'La vallée des singes een aanrader voor een dagje uit voor zowel groot als klein. Dit is de enige plaats in Frankrijk waar er méér dan 350 primaten van 30 soorten, samen gezien kunnen worden. De grootste groep van gorilla's heeft zijn eigen eiland, terwijl de andere soorten vrij tussen de bezoekers lopen. Kijk uit voor de chimpansees want ze gooien met stenen!

http://www.la-vallee-des-singes.fr/

   
 
   
Verder afzakkend naar het zuiden kom je in de heuvelachtige streek van Cognac. Het plaatsje heeft oude straten met mooie herenhuizen en een wandeling door de stad is zeker aan te raden. Natuurlijk is een bezoek aan de gerenommeerde kelders van de huizen Martel, Hennesy of Otard voor de liefhebbers een must. Maar.... wees voorzichtig met proeven van de cognac want de gendarme controleert! Stroomopwaarts langs de Charente ligt het plaatsje Jarnac waar het gerenommeerde huis Courvoisier je in de gelegenheid stelt om in de kelders meer te weten te komen over het proces van de vervaardiging van cognac. Oh ja... als je van fietsen houdt dan is de Route de Cognac een leuke tip. Wij adviseren wel om het proeven aan het einde van de tocht te plannen.

Jarnac is ook bekend omdat de Franse president Mitterand er zijn jeugd door bracht en er nu begraven ligt. Hij wandelde graag langs de Charente en je kunt hier in zijn voetsporen treden. Meer naar het westen kun je in contact komen met de Romeinse cultuur. Saintes beschikt over diverse Romeinse ruïnes die de moeite waard zijn. In het stadje kun je ook boottochten maken over de rivier de Charente.
 
Cognac

naar boven


De universiteitsstad Poitiers heeft een leuk centrum met veel boetiekjes en dankzij het studentenleven een behoorlijke breed georiënteerd uitgaansleven. Het is trouwens een van de oudste steden van Frankrijk en rijk aan cultuur en historie. In de omgeving ligt Futuroscope, een themapark over technology en toekomst.

www.futuroscope.comNog meer naar het westen ligt de streek die bekend staat als Deux-Sèvres. In de vallei van de rivier de Sèvre ligt de stad Niort die een bezoek zeker waard is. Niort is ook een prima uitvalsbasis voor het zuidelijker gelegen Marais Poitevin. Een uitgestrekt moeras in een gebied met een oppervlakte van ruim 96.000 hectare tussen Niort en de Oceaan. Richting de kust is het moeras deels drooggelegd.Tenslotte blijft het kustgebied over. De lange kuststrook is ook weer erg gevarieerd. Grote stranden maar ook de (schier)eilanden Oléron, Ré en Aix zijn mooi. Het zijn ook uitgelezen fietsgebieden om te genieten van de schoonheid en de rust. Met kinderen is dit een uitgelezen streek voor een heerlijk dagje strandvakantie.

Als je meer de cultuur zoekt dan biedt La Rochelle het nodige. Het heeft een mooie oude binnenstad en een haven waar je de sfeer van de koloniale tijd kunt opsnuiven.

 

De gruwelen van het oorlogsverleden zijn te vinden in Oradour Sur Glane. www.strijdbewijs.nl/oradour/oradour.htm

Of neem een kijkje op de officieele website van Oradour op: http://www.oradour.org

naar boven